Plovlu Cücə Dolması
Ərzaqlar:
- 1 ədəd sobada qızarmış bütün toyuq
- 500 qr düyü
- 125 qr kərə yağı və ya marqarin
- 4 və ya 5 stəkan ət suyu və ya normal qaynanmış su
- 80 qr dolma fıstığı
- 80 qr quş üzümü
- 200 qr incə küp şəklində doğranmış quzu ciyəri
- yarım dəstə incə doğranmış şüyüd
- duz
- qara bibər
- 2 ədəd incə küp şəklində doğranmış quru soğan
Hazırlanması:
- Düyünün daşlarını çıxarıb və bir qabın içinə qoyub içinə bir ovuc duz atın.
- İlıq suda 15 dəqiqə gözlədin.
- Qazanı ocağın üzərinə qoyun.
- İçinə yağı qoyun və ocağı yandırın.
- 80 qr dolma fındığını əlavə edərək qızarana qədər qovurun.
- Sonra soğanı əlavə edin və qızarana qədər qovurun və ciyəri əlavə edin.
- Ciyər qovrulduqdan sonra düyünü yuyub süzdürün.
- Eyni qazana qoyub 5 dəqiqə qovurun.
- Daha sonra duzu, qara bibəri və şüyüd əlavə edərək bir dəqiqə qovurun və suyun hamısını , quş üzümü əlavə edərək bir dəfə də qaynatdıqdan sonra ocağın altını yavaş yavaş almağa başlayın.
- Bişdikdən sonra dərəotunu əlavə edərək qarışdırın.
- Toyuğu sobada qızardıb içini plovla doldurun.
- Təkrar sobaya qoyaraq 180 dərəcədə 5 dəqiqə bişirdikdən sonra süfrəyə təqdim edə bilərsiniz.
Nuş olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder